COOKIES POLICY

This Privacy Policy aims to inform the user about the placement, use and administration of cookies used by Ijdelea Mihailescu SPARL (“IM”) site, respectively www.ijdelea.ro.

Our website www.ijdelea.ro uses its own cookies and third parties’ cookies to provide visitors with a better browsing experience and services tailored to their needs and interests.

WHAT IS A “COOKIE”? 

A “Cookie Internet” (also known as “cookie browser” or “HTTP cookie” or simply “cookie”) is a small file consisting of letters and numbers which is stored on the computer, mobile device or other equipment of the site user.

Structure

A cookie consists of 2 parts: the name and the content or cookie value. Moreover, the duration of a cookie is determined from a technical point of view, and only the web server that sent the cookie being able to access it again when a user returns to the website associated with that web server.

Thus, we use two types of cookies: session and persistent. The first ones are temporary files that remain in the user’s terminal until the end of the session or until closing the application (the web browser). Persistent cookies remain on the user’s terminal for a while in the cookie parameters or until they are deleted manually by the user.

Installation

The cookie is installed through the request issued by a web server to a browser (e.g. Internet Explorer, Chrome) and is completely “passive” (does not contain software viruses or spyware and cannot access information on your hard drive).

Cookies themselves do not require personal information to be used and in most cases, do not personally identify Internet users.

Importance

Cookies are the central focus of the Internet’s efficient operation, helping to generate a friendly navigation experience and tailored to each user preferences and interests.

WHAT KIND OF PERSONAL DATA DO COOKIES CONTAIN?

Most cookies do not collect personal data for use. However, certain cookies (i.e., marketing, statistics, preferences) may collect personal data such as: your operating system, browser software, Internet Protocol (IP) and Uniform Resource Locator (URL) to through and from the site, including date and time of access. This collection is made to facilitate certain user functionalities. In any case, these data are encrypted so unauthorized people cannot access them.

WHAT ARE THE ADVATAGES OF USING COOCKIES

A cookie contains information that links a web browser (user) and a specific web-server (website). If a browser accesses that web-server again, it can read the information that is already stored and respond accordingly.

Cookies play an important role in facilitating the access and delivery of multiple services the user enjoys on the Internet, such as: 

  • Customizing settings such as: the language in which the content of the site is viewed, keeping options for different products (measures, other details, etc.) in the shopping cart (and storing these options) – thus generating the flexibility of the “shopping cart” (old preferences by clicking the “forward” and “back” button);
  • Allow multimedia or other applications on other sites to be included in a particular site to create a more valuable, useful and enjoyable browsing experience;
  • Cookies provide the owners’ sites with valuable information on how their sites are used by users so they can make them more effective and more accessible to users.

WHAT TYPE OF INFORMATION IS STORED AND ACCESSED THROUGH COOKIES?

The cookie stores important information that enhance the Internet browsing experience (e.g., the settings of the language in which you want to access a site, keeping a user logged in to your webmail account).

TYPES OF COOKIE

Essential cookies

The strictly required cookies allow you to navigate the site and to experience the full functionality of the site, so they are always active. 

Preferences cookies

This type of cookie retains the user’s preferences on this site, so they no longer need to be set every time you visit the site.

Analytics cookies

Every time a user visits our site, the analytics software (provided by a third party) generates a user’s analysis cookie. This cookie allows us to count the number of unique visitors and to identify if they have visited this site before. It allows monitoring of unique users who visit the site and how often they do it. This cookie cannot be used to identify natural persons, they are only used for statistical purposes, but in some cases, they may also collect the IP address.

Marketing cookies

These cookies can provide the ability to monitor users’ online activities and set up user profiles that can be used for marketing purposes. For example, based on cookies, it can be identified the products and services agreed by a user, this information subsequently serving to transmit appropriate advertising messages to that user. This process is called interest-based advertising. The common interests are grouped according to the previously deployed browsing activity and the users are only served with the advertising that matches their interests.

Third parties’ cookies

Links to information provided by third parties/suppliers (for example, a video) may be found on our site. Such third parties may place cookies on our website. They must also comply with the applicable legal regulations.

HOW CAN COOKIES BE CONTROLLED?

With respect to the “Analytics”, “Preferences” cookies, we assume that site visitors who have not opted-out (“opt-out “option) have given their consent after having obtained the necessary information about cookies and how to control them in an easy and efficient way.

Cookies can be controlled and/or deleted according to the will of the user. Thus, the user can manually set some preferences (mark or unmark certain boxes) every time they visit the site.

SECURITY AND PRIVACY ISSUES

Although cookies are stored in the user’s device’s memory, they cannot access/ read other information on the device. Cookies are not viruses. They are just small text files; are not compiled as code and cannot be executed. Thus, they cannot be auto-copied, they cannot be spread to other networks to generate actions and cannot be used to spread viruses.

Cookies can still be used for negative purposes. Because they store information about user preferences and browsing history, both on a site and on several other sites, cookies can be used as a Spyware. Many anti-spyware products are aware of this and consistently mark cookies to be deleted in anti-virus/anti-spyware removal/scanning procedures.

In general, browsers have built-in privacy settings that provide different levels of cookie acceptance, validity period, and automatic deletion after the user has visited a particular site.

USEFUL LINKS

If you want to learn more about cookies and what they are used for, please access the following link:

http://www.allaboutcookies.org

IAB Romania provides the following website to provide more privacy information related to online advertising: http://www.youronlinechoices.com/ro/

QUESTIONS AND COMPLIANCE

If you have any questions or concerns, you are welcome to contact us at privacy@ijdelea.ro and we will reply to you within 30 days following the receipt of the request.

POLITICA DE UTILIZARE COOKIE-URI

Această politică are scopul de a aduce la cunoștința utilizatorului mai multe detalii despre plasarea, utilizarea și administrarea cookie-urilor utilizate de site-ul de Internet al societății de avocatură Ijdelea Mihailescu SPARL (“IM”), respectiv www.ijdelea.ro. 

Pagina www.ijdelea.ro folosește cookie-uri proprii și de la terți pentru a furniza vizitatorilor o experiență mult mai bună de navigare și servicii adaptate nevoilor și interesului fiecăruia.

CE ESTE UN “COOKIE”?

Un “Internet Cookie” (termen cunoscut și ca “browser cookie” sau “HTTP cookie” sau pur și simplu “cookie”) este un fișier de mici dimensiuni, format din litere și numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale utilizatorului site-ului.

Alcătuire

Un cookie este format din 2 părți: numele și conținutul sau valoarea cookie-ului. Mai mult, durata de existență a unui cookie este determinată din punct de vedere tehnic, doar web serverul care a trimis cookie-ul îl poate accesa din nou în momentul în care un utilizator se întoarce pe website-ul asociat web serverului respectiv.

Astfel, folosim două tipuri de cookie-uri: per sesiune și fixe. Primele sunt fișiere temporare ce rămân în terminalul utilizatorului până la terminarea sesiunii sau închiderea aplicației (browser-ului web). Fișierele fixe rămân pe terminalul utilizatorului pe o perioadă în parametrii cookie-ului sau până sunt șterse manual de utilizator.

Instalare

Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisă de către un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Chrome) și este complet “pasiv” (nu conține programe software, viruși sau spyware și nu poate accesa informațiile de pe hard drive-ul utilizatorului).

Cookie-urile în sine nu solicită informații cu caracter personal pentru a putea fi utilizate și, în cele mai multe cazuri, nu identifică personal utilizatorii de internet.

Importanță

Cookie-urile reprezintă punctul central al funcționării eficiente a Internetului, ajutând la generarea unei experiențe de navigare prietenoase și adaptată preferințelor și intereselor fiecărui utilizator.

CONȚIN COOKIE-URILE DATE PERSONALE?

Majoritatate cookie-urilor nu colectează date cu caracter personal pentru a fi utilizate. Cu toate acestea, anumite cookie-uri (i.e., marketing, statistica, preferințe) pot colecta date personale precum: sistemul dvs. de operare, software-ul browser-ului, adresa IP (Internet Protocol) și URL-ul de acces Uniform Resource Locator către, prin și de pe site, inclusiv data și ora accesării. Aceasta colectare se realizează în scopul facilitării anumitor funcționalități pentru utilizator. În orice caz, aceste date sunt criptate astfel încât persoanele neautorizate nu le pot accesa. 

CARE SUNT AVANTAJELE COOKIE-URILOR?

Un cookie conține informații care fac legătura între un web-browser (utilizatorul) și un web-server anume (website-ul). Dacă un browser accesează acel web-server din nou, acesta poate citi informația deja stocată și reacționa în consecință. 

Cookie-urile joacă un rol important în facilitarea accesului și livrării multiplelor servicii de care utilizatorul se bucură pe internet, cum ar fi:

• Personalizarea unor setări precum: limba în care este vizualizat conținutul site-ului, păstrarea opțiunilor pentru diverse produse (măsuri, alte detalii etc) în coșul de cumpărături (și memorarea acestor opțiuni) – generându-se astfel flexibilitatea “coșului de cumpărături” (accesarea preferințelor vechi prin accesarea butonului “înainte” și “înapoi”);

• Permit aplicațiilor multimedia sau de alt tip de pe alte site-uri să fie incluse într-un anumit site pentru a crea o experiență de navigare mai valoroasă, mai utilă și mai plăcută;

• Cookie-urile oferă deținătorilor de site-uri informații valoroase asupra modului cum sunt utilizate site-urile lor de către utilizatori, astfel încât să le poată face și mai eficiente și mai accesibile pentru utilizatori.

CE TIP DE INFORMAȚII SUNT STOCATE ȘI ACCESATE PRIN INTERMEDIUL COOKIE-URILOR?

Cookie-ul stochează informații importante care îmbunătățesc experiența de navigare pe Internet (ex: setările limbii în care se dorește accesarea unui site; păstrarea unui user logat în contul de webmail). 

TIPURI DE COOKIE

Cookie-uri necesare

Modulele cookie strict necesare permit navigarea pe site și funcționalitatea acestuia motiv pentru care sunt mereu active.

Cookie-uri de preferinte 

Acest tip de cookie reține preferințele utilizatorului pe acest site, așa încât nu mai este nevoie de setarea lor la fiecare vizitare a site-ului. 

Cookie-uri de statistica (analytics) 

De fiecare dată când un utilizator vizitează acest site, soft-ul de analytics (furnizat de o terță parte) generează un cookie de analiză a utilizatorului. Acest cookie ne spune dacă ați mai vizitat acest site până acum. Acesta permite monitorizarea utilizatorilor unici care vizitează site-ul și cât de des o fac. Acest cookie nu poate fi folosit pentru a identifica persoanele fizice, ele sunt folosite doar în scop statistic, însă în unele cazuri este posibil ca acestea să colecteze inclusiv adresa IP. 

Cookie-uri pentru publicitate (marketing) 

Aceste cookie-uri pot oferi posibilitatea de a monitoriza activitățile online ale utilizatorilor si de a stabili profiluri de utilizatori, care pot fi folosite în scopuri de marketing. Spre exemplu, pe baza cookie-urilor pot fi identificate produsele și serviciile agreate de către un utilizator, aceste informații servind ulterior la transmiterea de mesaje publicitare adecvate către respectivul utilizator. Acest proces se numește publicitate bazată pe interes. Interesele comune sunt grupate în funcție de activitatea de navigare desfășurată anterior iar utilizatorilor li se servește doar publicitatea care se potrivește cu interesele lor. 

COOKIE-URI TERȚELOR PERSOANE

Pot fi găsite pe site trimiteri la informații furnizate prin terțe părți / furnizori (de exemplu, un videoclip). Astfel de terțe părți pot plasa cookie-uri pe site-ul nostru web. Acestea trebuie, de asemenea, să respecte reglementările legale în vigoare. 

CUM SE POT CONTROLA COOKIE-URILE?

Cu privire la cookie-urile “Statistica”, “Preferinte”, concluzionăm faptul că vizitatorii site-ului care nu au refuzat cookie-urile (“opt-out”, debifarea căsuței aferente) și-au dat consimțământul după ce au obținut informațiile necesare despre cookies și despre controlul acestora într-un mod simplificat si eficient. 

Cookie-urile pot fi controlate și/sau şterse după voința utilizatorului. Astfel, utilizatorul poate să seteze manual unele preferințe (sa bifeze sau sa debifeze anumite căsuțe), de fiecare dată când vizitează site-ul. De asemenea, s-ar putea ca unele servicii sau opţiuni să nu funcţioneze in cazul in care sunt dezactivate anumite cookie-uri. (de detaliat serviciile/optiunile ce nu vor functiona).

SECURITATE SI PROBLEME LEGATE DE CONFIDENTIALITATE

Deși cookie-urile sunt stocate în memoria dispozitivului utilizatorului de Internet, ele nu pot accesa/citi alte informații aflate în respectivul dispozitiv. Cookie-urile nu sunt viruși. Ele sunt doar mici fișiere text; nu sunt compilate sub formă de cod și nu pot fi executate. Astfel, nu se pot auto-copia, nu se pot răspândi în alte rețele pentru a genera acțiuni și nu pot fi folosite pentru răspândirea de viruși.

Cookie-urile pot fi totuși folosite pentru scopuri negative. Deoarece stochează informații despre preferințele si istoricul de navigare al utilizatorilor, atât pe un anume site cat si pe mai multe alte site-uri, cookie-urile pot fi folosite ca o forma de Spyware. Multe produse anti-spyware sunt conștiente de acest fapt si in mod constant marchează cookie-urile pentru a fi șterse in cadrul procedurilor de ștergere/scanare anti-virus/anti-spyware.

In general browser-ele au integrate setări de confidențialitate care furnizează diferite nivele de acceptare a cookie-urilor, perioada de valabilitate si ștergere automata după ce utilizatorul a vizitat un anumit site.

LINK-URI UTILE

Dacă doriți să aflați mai multe informații despre cookie-uri și la ce sunt utilizate, accesați următorul link:

http://www.allaboutcookies.org

IAB Romania pune la dispoziție următorul site pentru a oferi mai multe informații privind confidențialitatea legată de publicitatea online: http://www.youronlinechoices.com/ro/

ÎNTREBĂRI SAU RECLAMAȚII

Dacă aveți întrebări sau preocupări legate, sunteți binevenit(ă) să ne contactați trimițând un e-mail la următoarea adresă: privacy@ijdelea.ro iar noi vă vom răspunde în cel mult 30 de zile de la primirea cererii. 

Privacy policy

We take outmost care to process your personal data in accordance with the principles set forth in the General Data Protection Regulation (GDPR) (Regulation (EU) 2016/679). Personal data means any information relating to an individual, in particular by reference to an identifier such as a name, an identification number, location data, an online identifier or to one or more factors specific to the physical, physiological, genetic, mental, economic, cultural or social identity of that natural person.

This privacy policy regards the personal data of our clients, business partners, the other persons contacting us and of the representatives thereof, potential employees or associates and it applies to such data collected through our site, ijdelea.ro, as well as to all other personal data we collect through e-mail or other off-line contacts.

We use your personal data for the following purposes:

  • To administer our Internet site

We use the personal data we collect from you when you visit our Internet site, www.ijdelea.ro, in order monitor the traffic and improve the site’s content.

  • To provide the legal services requested from us.

We use your relevant personal data in order to prepare and provide the legal services requested from us. For instance, in preparing materials required during the course of litigation and arbitration proceedings, we may have to rely on your personal data of relevance for your case.

  • Recruitment

We use the personal data contained in the CVs we receive in order to assess the applicants’ qualifications for a position.

  • To communicate with you

We use your contact details in order to communicate with you about your requests.

POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE

Ijdelea Mihailescu SPARL respectă intimitatea dvs. și se angajează să colecteze, să mențină și să utilizeze informațiile personale despre dvs. în mod responsabil. 

Respectarea dreptului la protecția datelor cu caracter personal, precum și a dreptului la viață privată este una din misiunile noastre fundamentale.

Astfel, întreprindem toate demersurile necesare pentru a procesa datele dvs. personale în conformitate cu principiile stabilite prin legislația privind protecția datelor aplicabilă în România, inclusiv Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (“GDPR”). 

Datele personale înseamnă orice informații privind o persoană fizică identificată sau identificabilă („persoana vizată”); o persoană fizică identificabilă este o persoană care poate fi identificată, direct sau indirect, în special prin referire la un element de identificare, cum ar fi un nume, un număr de identificare, date de localizare, un identificator online, sau la unul sau mai multe elemente specifice, proprii identității sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale.

Prelucrarea datelor personale este făcută de către: Ijdelea Mihailescu SPARL cu sediul in București, Str. Emanoil Porumbaru, Nr. 93-95, Parter, Sector 1 înființata prin Decizia Baroului București sub nr. 1322/27.07.2017, având CUI: 20769883 („IM” sau „Societatea”).

_____________________________________________________________________________________________________

CE FEL DE DATE PERSONALE PRELUCRĂM? 

Dacă sunteți client sau potențial client

Colectăm date cu caracter personal în urma celor mai multe interacțiuni cu dvs., precum și în cadrul celorlalte aspecte ale activității noastre. Categoriile de date pe care le prelucrăm sunt următoarele:

 

  1. Date de contact, respectiv nume, prenume, adresa de e-mail, numărul de telefon și/sau fax, semnătura, adresa profesională, funcția, precum și alte date personale furnizate de persoanele vizate/client;
  2. Informații suplimentare prelucrate în contextul unui raport contractual cu IM sau comunicate în mod voluntar de către dumneavoastră, cum ar: fi 

instrucțiuni acordate, plăți efectuate, informații apărute în spațiul public și baze de date publice, informații privind orice chestiuni juridice, dispute, litigii sau alte acțiuni în instanță în care sunteți implicat în orice calitate (pârât, reclamant, intervenient, avocat al părților, consultant, expert etc.);

  1. În contextul serviciilor prestate putem, de asemenea, colecta și prelucra numere de identificare naționale, respectiv cod numeric personal, serie și număr act de identitate, număr pașaport, etc, precum și categorii speciale de date cu caracter personal, cum ar: fi date privind apartenența la un sindicat, date privind condamnări penale și infracțiuni;
  2. Detalii ale vizitelor dumneavoastră la sediul nostru sau orice alte detalii cu privire la modul în care interacționați cu noi;
  3. Datele rezultate din navigarea dvs. pe pagina noastră de internet colectate prin intermediul cookie-urilor și a tehnologiilor similare, conform Politicii privind Cookies.

Dacă sunteți potențial angajat/colaborator

Colectăm informațiile din CV-ul trimis de dvs. precum și orice altă informație transmisă odată cu CV-ul și/sau în cadrul interviurilor la care v-ați prezentat.

Dacă sunteți utilizator al site-ului nostru de internet: www.ijdelea.ro 

Pentru citirea informațiilor existente pe site nu este necesară oferirea datelor personale. 

Nu colectăm date cu caracter personal despre dvs. cum ar fi – nume, adresă, număr de telefon, număr de fax, adresă de e-mail, etc. cu excepția cazului în care doriți să completați formularul de contact de pe pagina noastră sau să ne transmiteți un e-mail direct. 

Nu colectăm informații personale care ar putea identifica un vizitator individual. Totuși, în scopul exploatării tehnice a portalului, îmbunătățirii calității serviciilor noastre oferite prin intermediul site-ului, protejării drepturilor și asigurării siguranței clienților și altor utilizatori ai site-ului nostru, colectăm ora și data accesării site-ului, sistemul de operare folosit și adresa IP din care a fost accesat site-ul nostru de Internet.

Site-ul nostru poate conține trimiteri către alte site-uri partenere. Vă rugăm să aveți în vedere faptul că nu am revizuit site-urile terțelor părți, nu controlăm și nu suntem răspunzători de conținutul acestora sau de politica lor de confidențialitate.

Vizitatorii site-ului nostru trebuie să consulte politica de confidențialitate a terțelor părți. IM nu are niciun fel de control asupra informațiilor postate pe aceste site-uri sau colectate de către acestea. Pentru evitarea oricărui dubiu politica de confidențialitate aplicabilă IM nu se aplică cu privire la site-urile terțelor părți.

Dacă sunteți reprezentant sau persoană de contact al furnizorilor sau partenerilor noștri de afaceri

Colectăm numele, prenumele, funcția, precum și alte date furnizate de dvs. sau de societatea pe care o reprezentanți în legătură cu obiectul contractului.

Dacă sunteți angajat/colaborator

Vă rugăm să citiți politica de confidențialitate aferentă angajaților și colaboratorilor, adusă la cunoștință în momentul angajării și disponibilă oricând la Departamentul de Resurse Umane.

_____________________________________________________________________________________________________

ÎN CE SCOP ȘI ÎN CE TEMEI PRELUCRĂM DATELE DVS PERSONALE? 

Procesăm datele dvs. personale în măsura permisă sau cerută de legea aplicabilă în următoarele scopuri:

Dacă sunteți client sau potențial client

  1. Scop: Oferirea de servicii juridice, inclusiv reprezentare juridică în fața instanțelor de judecată, tribunale arbitrale sau alte autorități competente;

Temei: Prelucrarea este necesară în vederea executării unui contract la care dumneavoastră sunteți parte, sau prelucrarea respectivă este necesară în vederea încheierii unui contract cu dumneavoastră;

  1. Scop: Utilizăm datele de contact pentru a comunica cu dvs. în legătură cu solicitările dvs. și cu orice alte aspecte relevante legate de colaborarea cu dvs.;

Temei: Prelucrarea este necesară în vederea executării unui contract la care dumneavoastră sunteți parte, sau prelucrarea respectivă este necesară în vederea încheierii unui contract cu dumneavoastră;

  1. Scop: Gestionarea și administrarea relațiilor contractuale dintre dvs. și IM inclusiv procesarea plăților, contabilitate, audit, facturare și colectare, servicii de asistență;

Temei: Prelucrarea este necesară în vederea executării unui contract la care dumneavoastră sunteți parte, sau prelucrarea respectivă este necesară în vederea încheierii unui contract cu dumneavoastră;

  1. Scop: Putem prelucra unele dintre datele dvs. în contextul furnizării serviciilor in temeiul unei obligații legale (cum ar fi obligații în materia combaterii spălării banilor și finanțării actelor de terorism, obligații de raportare către autoritățile fiscale) sau obligațiile IM impuse de statutul care guvernează profesia de avocat (de exemplu obligația avocatului de verificare a identității clientului);

Temei: Respectarea unei obligații legale impusă în sarcina IM;

  1. Scop: În orice scop aferent și/sau auxiliar oricărora dintre cele de mai sus, sau în orice alt scop pentru care datele dumneavoastră cu caracter personal ne-au fost furnizate, cu respectarea legislației aplicabile;

Temei: Orice operațiune de prelucrare a datelor dumneavoastră cu caracter personal este realizată pe baza unuia sau a mai multor dintre temeiurile juridice de mai jos:

  1. Consimțământul dumneavoastră liber exprimat pentru unul sau mai multe scopuri specifice;
  2. Prelucrarea este necesară în vederea executării unui contract la care dumneavoastră sunteți parte, sau prelucrarea respectivă este necesară în vederea încheierii unui contract cu dumneavoastră;
  3. Prelucrarea este necesară în vederea respectării unei obligații legale;
  4. Prelucrarea este necesară în scopul intereselor legitime ale IM sau ale unei părți terțe, cu excepția cazurilor în care interesele sau drepturile și libertățile dumneavoastră fundamentale prevalează asupra acestor interese. 

Dacă sunteți potențial angajat/colaborator

Scop: Evaluarea aplicației dvs. de angajare. În acest scop vom păstra CV-ul dvs, precum și alte documente transmise împreună cu acesta (ex: scrisoare de intenție) în baza noastră de date pentru o perioada de (i) 6 luni din momentul primirii acestuia în vederea unei potențiale angajări/colaborări in acest interval de timp, respectiv (ii) pentru o perioada de 1 an în cazul în care vă manifestați dorința în acest sens și există oportunitatea ivirii unui loc vacant în cadrul societății noastre.  

Temei: (i) încheierea unui contract, respectiv (ii) consimțământul dvs. liber exprimat pentru situația prevăzută la punctul (ii) de mai sus.

Dacă sunteți utilizator al site-ului nostru de internet: www.ijdelea.ro

Scop: monitorizarea traficului în vederea identificării erorilor si/sau orice altă disfuncționalitate a site-ului. 

Temei: ne bazăm această activitate de prelucrare a datelor pe interesul nostru legitim și anume punerea la dispoziția dvs. a unui site complet funcțional prin repararea oricărei erori, precum și prin îmbunătățirea continuă a acestuia.

Dacă sunteți reprezentant sau persoană de contact al furnizorilor sau partenerilor noștri de afaceri

Scop: derularea relațiilor contractuale cu furnizorii sau partenerii noștri de afaceri.

Temei: Prelucrarea este necesară în vederea executării unui contract la care dumneavoastră sunteți parte, sau prelucrarea respectivă este necesară în vederea încheierii unui contract cu dumneavoastră;

Pentru toate categoriile de persoane de mai sus, putem procesa și datele dvs. în contextul următoarelor activități:

  1. Restructurări și reorganizări interne:

Scop: prelucrăm datele dvs. pentru efectuarea operațiunilor menționate mai sus.

Temei: interesul legitim de a efectua operațiunile, mai ales în condițiile în care acestea ar fi imposibil de realizat în lipsa unei prelucrări a datelor dvs.

Cu toate acestea, vă asigurăm că această eventuală prelucrare va fi efectuată în conformitate cu prezenta politică și prin implementarea unui măsuri care să asigure confidențialitatea datelor dvs. 

  1. Securitate: 

Scop: prelucrăm datele personale pentru securitatea spațiului sediului nostru, bunurilor și integritatea fizică a persoanelor. 

Temei: ne bazăm pe interesul nostru legitim de a asigura protecția bunurilor dvs. și ale IM, precum și protecția persoanelor aflate în perimetrul sediului nostru.  

  1. Motive juridice: 

Scop: în anumite cazuri, trebuie să prelucrăm informațiile furnizate, care pot include date cu caracter personal, pentru a rezolva disputele juridice sau reclamațiile, pentru investigațiile și respectarea reglementărilor legale aplicabile, pentru a pune în aplicare un acord, pentru a ne conforma solicitărilor din partea organelor publice în măsura în care aceste solicitări îndeplinesc condițiile impuse de lege sau în vederea îndeplinirii unei obligații prevăzute de statul profesiei.

Temei: motivele prelucrării pot fi reprezentate de obligația legală (în cazul în care avem obligația legală de a divulga anumite date cu caracter personal autorităților publice) sau de interesul nostru legitim de a rezolva eventualele dispute și/sau reclamații.

Informații cu privire la alte persoane

În cazul în care ne furnizați informații cu privire la alte persoane, angajații. consultanții sau furnizorii dvs., vă rugăm să îi informați, înainte de dezvăluirea datelor către noi, să vă asigurați că au înțeles modul în care datelor lor sunt prelucrate și că v-au dat permisiunea să ne dezvăluiți și să ne permiteți să le folosim.

_____________________________________________________________________________________________________

DATE SPECIALE

Termenul „date speciale“ se referă la originea rasială sau etnică, opiniile politice, confesiunea religioasă sau convingerile filozofice sau apartenența la sindicate și prelucrarea de date genetice, de date biometrice, de date privind sănătatea sau de date privind viața sexuală sau orientarea sexuală.

În general, nu colectăm informații speciale decât dacă doriți dvs. să ni le oferiți sau daca cazului pentru care ne mandatați necesită furnizarea unor astfel de informații.

_____________________________________________________________________________________________________

TRANSMITEM DATELE DVS. PERSONALE?

Deși, de regulă, nu vom dezvălui datele dvs. personale unor terțe părți, putem să dezvăluim detaliile de contact furnizorilor noștri de servicii și altor terțe părți, după cum este prezentat în detaliu mai jos: 

  1. Furnizori și prestatori de servicii: în vederea  furnizării serviciilor solicitate, în unele cazuri, va trebui să transmitem câteva din datele dvs. personale furnizorilor, iar aceștia au calitatea de împuterniciți și prelucrează datele în numele, pe seama și în conformitate cu indicațiile noastre (cum ar fi furnizorii de servicii de contabilitate);
  2. Parteneri de afaceri:  în anumite cazuri, ne asociem cu alte societăți pentru a vă furniza servicii complete;
  3. Autorități și/sau instituții publice pentru: (i) respectarea dispozițiilor legale, (ii) a răspunde solicitărilor acestora, (iii) pentru motive de interes public (ex: siguranță națională), (iv) în vederea prestării serviciilor pentru care am primit mandat din clienților noștri.

Confidențialitatea datelor dvs. este importantă pentru noi, motiv pentru care, acolo unde este posibil, transmiterea de date personale în conformitate cu cele de mai sus se realizează numai în temeiul unui angajament de confidențialitate din partea destinatarilor, prin care garantează că aceste date sunt păstrate în siguranță și că furnizarea acestor informații se face conform legislației în vigoare și politicilor aplicabile. 

În orice caz, de fiecare dată vom transmite către destinatari doar informațiile strict necesare pentru realizarea scopului respectiv.   

IM nu închiriază, vinde sau tranzacționează datele dvs. cu caracter personal unor terțe părți. Datele sunt folosite doar pentru scopurile în vederea cărora au fost colectate. 

_____________________________________________________________________________________________________

TRANSFERĂM DATELE DVS PERSONALE ÎN AFARA UE/SEE?

Putem să transferăm datele dumneavoastră cu caracter personal în state ce fac parte din Spațiul Economic European sau în state care au fost recunoscute de Comisia Europeană ca asigurând un nivel adecvat de protecție a datelor cu caracter personal, dacă acest transfer este necesar pentru prelucrarea conform scopurilor descrise mai sus.

Deși legile privind protecția datelor din aceste țări pot fi diferite față de cele din țara dvs., vom lua măsurile necesare pentru a ne asigura că datele dvs. personale sunt procesate conform acestei politici și în concordanță cu legislația aplicabilă.

_____________________________________________________________________________________________________

CÂT TIMP PĂSTRĂM DATELE DVS PERSONALE?

Intenționăm să păstrăm datele dvs. personale atât pe durata contractului de asistență juridică, cât și ulterior, în conformitate cu politicile noastre interne și obligațiile legale ce ne revin.

În cazul în care datele nu sunt colectate în contextul unui contract de asistență, aceste date vor fi păstrate atât timp cât este necesar pentru atingerea scopului colectării datelor preconizate.

Revizuim constant necesitatea păstrării datelor dvs. personale, iar în măsura în care prelucrarea nu mai este necesară și nu există obligativitatea impusă de lege de a păstra datele dvs. personale, vom șterge/distruge informațiile dvs. personale cât mai curând posibil și într-un mod în care să nu mai poată fi recuperate sau reconstituite (spre exemplu, vom șterge/distruge toate datele persoanelor care nu au fost angajate în urma interviurilor, dacă nu există perspectiva serioasă de angajare în viitor).

Dacă informațiile personale sunt imprimate pe suport de hârtie, acestea vor fi distruse într-un mod care asigură eliminarea lor în totalitate, iar dacă acestea vor fi salvate pe suporturi electronice, vor fi șterse prin mijloace tehnice pentru a asigura faptul că informațiile nu mai pot fi recuperate sau reconstituite ulterior.

_____________________________________________________________________________________________________

CARE SUNT DREPTURILE DUMNEAVOASTRĂ?

În calitate de persoana vizată beneficiați de următoarele drepturi prevăzute de GDPR:

  1. Dreptul la informare:  aveți dreptul să cunoașteți următoarele informații (i) identitatea și datele de contact ale operatorului, (ii) scopurile în care sunt prelucrate datele cu caracter personal, precum și temeiul juridic al prelucrării, (iii) categoriile de date colectate, (iv) destinatarii datelor, (v) transferul datelor, (vi) perioada de stocare a datelor, (vii) care sunt drepturile dumneavoastră, etc. (art. 13 si 14 din GDPR);
  2. Dreptul de acces: ne puteți solicita (i) o confirmare a faptului că se prelucrează sau nu date cu caracter personal și, în caz afirmativ, acces la datele respective și informații cu privire la acestea, precum și (ii) o copie a datelor dvs. personale pe care le deținem (art. 15 din GDPR);
  3. Dreptul la rectificare: ne puteți informa despre orice modificare a datelor dvs. personale sau ne puteți cere să corectăm datele personale pe care le deținem despre dvs. (art. 16 din GDPR);
  4. Dreptul la ștergere („dreptul de a fi uitat”): în anumite situații (ca de exemplu (i) cazul în care datele au fost colectate ilegal, (ii) data limita pentru stocarea datelor a expirat, (iii) v-ați exercitat dreptul la opoziție sau (iv) prelucrarea datelor se realiza pe bază de consimțământ și v-ați retras consimțământul), ne puteți cere să ștergem datele personale pe care le deținem despre dvs. (art. 17 din GDPR);
  5. Dreptul de a restricționa prelucrarea: în anumite situații (ca de exemplu cazul în care  contestați exactitatea acestor date sau legalitatea prelucrării), ne puteți cere să restricționăm prelucrarea datelor dvs. pentru o anumită perioadă (art. 18 din GDPR);
  6. Dreptul la portabilitatea datelor: să ne solicitați să vă trimitem datele dvs. personale unei terțe părți sau direct către dvs. (art. 20 din GDPR);
  7. Dreptul la opoziție: în anumite situații (ca de exemplu prelucrarea ce are ca temei juridic interesul legitim), ne puteți solicita să nu mai prelucrăm datele dvs. (art. 21 din GDPR).
  8. În cazul în care folosim datele dvs. personale pe baza consimțământului dvs., aveți dreptul să retrageți acest consimțământ (art. 7 alin (3) din GDPR). 

Retragerea consimţământului nu afectează legalitatea prelucrării efectuate pe baza consimţământului înainte de retragerea acestuia.

În această situație, datele dvs. nu vor mai fi prelucrate de noi, cu excepția cazului în care o dispoziție legală ne obligă la păstrarea și arhivarea acestora. In orice caz, vă vom informa dacă există o astfel de prevedere legală și o vom indica în mod expres.

_____________________________________________________________________________________________________

SUNT DATELE DVS. ÎN SIGURANȚĂ?

Tratăm securitatea dvs. personală cu seriozitate, de aceea, luăm importante măsuri de securitate, necesare pentru protecția împotriva accesului neautorizat la date sau modificării, dezvăluirii ori distrugerii neautorizate de date. Acest lucru presupune revizuiri interne ale practicilor de colectare, păstrare și procesare de date și ale măsurilor de securitate, de asemenea, măsuri fizice de securitate pentru protecția împotriva accesului neautorizat la sistemele unde stocăm datele personale.

De asemenea, conform politicilor IM, toți angajații și colaboratorii noștri sunt obligați să respecte confidențialitatea informațiilor dumneavoastră. 

_____________________________________________________________________________________________________

DATELE PERSONALE ALE MINORILOR SUB 16 ANI

Site-ul nostru și serviciile noastre nu se adresează minorilor sub 16 ani. Nu colectăm date ale minorilor sub 16 ani. Dacă primim date cu caracter personal despre care aflăm că sunt furnizate de către minori sub 16 ani, fără consimțământul acordat sau autorizat de către titularul răspunderii părintești, vom șterge aceste informații.

_____________________________________________________________________________________________________

ÎNTREBĂRI SAU RECLAMAȚII

Dacă aveți întrebări sau preocupări legate de prelucrarea datelor dvs. personale sau dacă doriți să vă exercitați oricare dintre drepturile menționate mai sus, sunteți binevenit(ă) să ne contactați utilizând Formularul nostru de contact disponibil pe site sau trimițând un e-mail la următoarea adresă: privacy@ijdelea.ro, iar noi vă vom răspunde în cel mult 30 de zile de la primirea cererii. 

De asemenea, în măsura în care nu dispuneți de mijloace electronice sau nu doriți să le folosiți, puteți formula o cerere scrisă pe care o depuneți la sediul nostru din Str. Emanoil Porumbaru, Nr. 93-95, Parter, Sector 1, București.

În măsura în care nu sunteți satisfăcut cu modalitatea în care v-a fost soluționată cererea, puteți depune o plângere la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

_____________________________________________________________________________________________________

 MODIFICĂRI ALE POLITICII

Această politică de confidențialitate se poate modifica în conformitate cu schimbările legislației privind politica datelor sau în baza unor modificări ale serviciilor noastre sau ale modalității de organizare din când în când. Dacă vom efectua modificări la aceasta, vom publica un link către politica revizuită pe pagina principală a site-ului nostru. Dacă vom efectua modificări semnificative care vor avea un impact asupra drepturilor și libertăților dvs. (de exemplu, atunci când vom începe prelucrarea datelor dvs. personale în alte scopuri decât cele specificate mai sus), vă vom contacta înainte de a începe această prelucrare.

Pentru a vă ajuta să urmăriți modificările cele mai importante, vom include mai jos un istoric al modificărilor pentru a recunoaște modificările aduse prezentei politici.

Ultima actualizare: 15 Februarie 2019